Υπέρ της οπλοκατοχής οι Ελβετοί

Υπέρ της οπλοκατοχής οι Ελβετοί

Υπέρ της διατήρησης της παράδοσης από το 1974 που θέλει τους Ελβετούς να μπορούν να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους, πέραν της περιόδου της στρατιωτικής θητείας, τάχθηκε σήμερα η πλειοψηφία των καντονιών.

Πρωτοβουλία που ζητούσε την κατάργηση αυτής της παράδοσης υποστηρίζει πως η τελευταία αποτελεί αιτία του υψηλού ποσοστών αυτοκτονιών στη χώρα. Οι Ελβετοί κλήθηκαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν αν επιθυμούν να παραμείνει σε ισχύ το σημερινό καθεστώς της οπλοκατοχής. Η πλειοψηφία των ελβετικών καντονιών απέρριψε την πρωτοβουλία της αριστεράς, ειρηνιστικών και φεμινιστικών οργανώσεων που ήθελε ν΄απαγορευτεί στους άνδρες να κρατούν τα όπλα τους στα σπίτια τους πέραν της περιόδου της στρατιωτικής τους θητείας.

Δυο ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες, η πρωτοβουλία «Για την Προστασία από τη Βία των Όπλων» απορρίφθηκε στα 14 από τα 26 καντόνια. Η πρωτοβουλία αυτή απαιτούσε να καταθέτουν τα όπλα τους όσοι υπηρετούν στο στρατό μετά τη λήξη της θητείας τους καθώς και την καταγραφή όλων των πυροβόλων όπλων.

Σύμφωνα με το ελβετικό υπουργείο Άμυνας, περίπου δυο εκατομμύρια πυροβόλα όπλα κυκλοφορούν στη χώρα, ένα για κάθε περίπου τρεις κατοίκους, ενώ περίπου 240.000 όπλα δεν είναι καταγεγραμμένα.

Πηγή: tvxs.gr


Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *