Ξανά εκλογές τον Απρίλιο στην Κόστα Ρίκα

Ξανά εκλογές τον Απρίλιο στην Κόστα Ρίκα

Στις 6 Απριλίου θα επαναληφθούν οι εκλογές στην Κόστα Ρίκα, καθώς κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο 40% των ψήφων κατά τη χθεσινή ψηφοφορία και να διαδεχθεί την απερχόμενη πρόεδρο Λάουρα Τσιντσίγια.

Με καταμετρημένο το 60% και πλέον των ψήφων, ο πρωτοεμφανιζόμενος αριστερός πολιτικός Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς συγκεντρώνει το 30,2%, ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος κεντρώου Εθνικού Απελευθερωτικού Κόμματος Τζόνι Αράγια συγκεντρώνει το 30,1%.

Από τους συνολικά 13 υποψήφιους, ο Χοσέ Μαρία Βιλάλτα του αριστερού κόμματος Frente Amplio συγκέντρωσε το 17,2% και ο Ότο Γκεβάρα του δεξιού Κόμματος Απελευθερωτικού Κινήματος το 11,2%.

Ο Σολίς, ακαδημαϊκός και αντιφρονών του κυβερνώντος κόμματος, πραγματοποίησε εκστρατεία κατά της διαφθοράς που στιγμάτισε την κυβέρνηση της Τσιντσίγια.

Η πρόεδρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος ορισμένων από τους στενότερους συνεργάτες της, ενώ κατηγορείται και για διάφορα αμφιλεγόμενα έργα υποδομής και θεωρείται μία από τις λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς της Λατινικής Αμερικής.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *