Νέο λουτρό αίματος στη Συρία

Νέο λουτρό αίματος στη Συρία

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Χομς και άλλος ένας στη Χάμα όπου οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, όπως αναφέρουν ακτιβιστές.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, έκανε λόγο για πέντε νεκρούς στα προάστια Σάκμπα και Ντούμα της Δαμασκού. Θύματα αναφέρθηκαν επίσης στην περιοχή Ντέιρ αλ-Ζορ και στις πόλεις Χαλέπι και Ιντλίμπ, στα βόρεια της χώρας.

Υπολογίζεται ότι 1.750 πολίτες και 406 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη των κινητοποιήσεων, στα μέσα Μαρτίου. Οι αρχές έχουν συλλάβει δεκάδες ανθρώπους.

Το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές συνέλαβαν επίσης τον επικεφαλής της Συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αμπντελ Καρίμ Ριχάουι, 43 ετών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, απηύθυνε έκκληση στις συριακές αρχές να απελευθερώσουν τον Ριχάουι και ζήτησε από τον πρόεδρο Ασάντ να τερματίσει τη βία και στις πράξεις εκφοβισμού σε βάρος του λαού της χώρας.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *