Μεξικό: Επίδειξη βίας από τα καρτέλ

Μεξικό: Επίδειξη βίας από τα καρτέλ

Ενοπλοι μασκοφόροι σταματούν την κυκλοφορία σε μια λεωφόρο της πόλης. Επειτα πλησιάζουν δυο φορτηγά για να αφήσουν στο οδόστρωμα το φορτίο τους, 35 πτώματα. Η φρίκη δεν έχει τέλος στο Μεξικό, όπως αποδεικνύεται από ακόμη ένα επεισόδιο του αδυσώπητου πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών.

Αφού έκαναν επίδειξη της δύναμής τους σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες λεωφόρους της Βερακρούζ, οι λαθρέμποροι ναρκωτικών αποχώρησαν ανενόχλητοι υπό τα έντρομα βλέμματα των οδηγών. Κάποιοι από αυτούς έστειλαν μηνύματα στο twitter προειδοποιώντας τους συμπολίτες τους να αποφύγουν το σημείο. Η αστυνομία έφτασε περίπου είκοσι λεπτά αργότερα. Οι δολοφονημένοι είχαν δεμένα χέρια κι έφεραν εμφανή σημάδια κακοποίησης. Η υπόθεση των Αρχών είναι ότι και τα θύματα ήταν μέλη κάποιας συμμορίας ναρκωτικών.

Τα πτώματα εγκαταλείφθηκαν κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση. Οι Αρχές διαπίστωσαν σχεδόν αμέσως ότι επτά από τα θύματα συνδέονταν με το οργανωμένο έγκλημα καθώς βαρύνονταν με φόνους, εμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές και εκβιασμούς. Δώδεκα από τα θύματα ήταν γυναίκες και για κάποιους από τους άνδρες πιστεύεται ότι ήταν δραπέτες που είχαν αποδράσει από τις φυλακές στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι μασκοφόροι φορούσαν φόρμες παραλλαγής. Κανένας δεν υπέθεσε, όμως, ότι ήταν στρατιώτες ή αστυνομικοί. Από το φθινόπωρο του 2006, όταν ο πρόεδρος Καλντερόν κήρυξε τον πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών, έχουν χάσει τη ζωή τους στο πεδίο της μάχης 40.000 άτομα.

ΘΥΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Στα θύματα αυτού του πολέμου συγκαταλέγεται και ο τουρισμός. Ο Φελίπε Καλντερόν ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές εκστρατείες που διαφημίζουν τα φυσικά κάλλη της χώρας. Επεισόδια, όμως, σαν αυτό της Βερακρούζ δείχνουν ότι οι τουριστικοί παράδεισοι βρίσκονται μάλλον αλλού.

Πηγή:tanea.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *