Μαίνονται οι μάχες στη Συρία

Μαίνονται οι μάχες στη Συρία

Οι αντάρτες στη Συρία εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον βάσεων και αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να σταματήσουν τους αεροπορικούς και τους χερσαίους βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνεχίστηκαν χθες σε πολλά μέτωπα

Αρματα μάχης που έχουν περικυκλώσει την πλειονότητα των προπυργίων των ανταρτών σε πολλές πόλεις κι επαρχίες σε όλη τη χώρα, βομβάρδιζαν με σφοδρότητα τις περιοχές αυτές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπάρχουν 60 νεκροί στο Χαλέπι, στην Χάμα, στην Ντεράα, στην Ιντλίμπ και στην Δαμασκό.

Η ίδια οργάνωση αναφέρει ότι ο Αύγουστος ήταν ο αιματηρότερος μήνας στη διάρκεια της 18μηνης σύγκρουσης, με 5.000 νεκρούς.

Χθες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι ο οποίος κάλεσε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου αλ Αραμπίγια «όλες τις πλευρές να σταματήσουν τη βία», κρίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει «μια μεγαλύτερη ευθύνη» σε ό,τι αφορά τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε επίσης δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι την «κύρια ευθύνη» για να σταματήσει η βία στη χώρα βαραίνει το καθεστώς του Ασαντ, η κυβέρνηση του οποίου δηλώνει πως θέλει να «τελειώνει» με τους αντάρτες που θεωρεί «τρομοκράτες πουλημένους σε ξένους».

Η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού χθες εκτίμησε ότι θα ήταν «αφελές» να αναμένει κανείς ότι ο Ασαντ θα προχωρήσει πρώτος σε κατάπαυση του πυρός.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *