Μήνυμα Καντάφι σε Ομπάμα

Μήνυμα Καντάφι σε Ομπάμα

Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι έστειλε σήμερα ένα μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αφού οι ΗΠΑ απέσυραν τα μαχητικά αεροπλάνα τους που συμμετείχαν στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη, μετέδωσε το επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana.

«Ο αδελφός ηγέτης της επανάστασης, ο Μουάμαρ Καντάφι, έστειλε σήμερα μήνυμα στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον επιθετικό αποικιοκρατικό σταυροφορικό συνασπισμό εναντίον της Λιβύης», μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος.

Ο αμερικανικός στρατός απέσυρε τη Δευτέρα τα μαχητικά αεροπλάνα που συμμετείχαν στη διεθνή εκστρατεία στη Λιβύη. Στο εξής δεν πρόκειται να παρέχει παρά μόνον με αεροπλάνα για ανεφοδιασμό με καύσιμα εν πτήσει, καθώς και για αποστολές παρεμβολών στις τηλεπικοινωνίες, παρακολούθησης και συντονισμού.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να λένε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν ως νόμιμο συνομιλητή το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί την εξέγερση, κάτι που έχουν ήδη πράξει η Γαλλία, το Κατάρ και η Ιταλία.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *