Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ

Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ

Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ

Συλλήψεις διαδηλωτών του κινήματος Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ

Η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές του κινήματος “Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ” (Occupy Wall Street, OWS) χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής τους στο Πάρκο Ζουκότι της Νέας Υόρκης για την επέτειο των έξι μηνών από την εμφάνιση του κινήματός τους σε αυτό το πάρκο.

Νωρίτερα χθες οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 15, ενώ τρεις αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σε επεισόδια.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές από το πάρκο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα έπειτα από μία ημέρα διαδηλώσεων και πορείας στο κάτω Μανχάταν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση για τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων. Ωστόσο η αστυνομία έβαλε χειροπέδες σε δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους απομάκρυνε στη συνέχεια από το πάρκο.

Οι αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει χθες το βράδυ το πάρκο ανέρχονταν σε μερικές δεκάδες. Αυτοί στην αρχή παρακολουθούσαν το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι γύρω στις 11 μ.μ., τοπική ώρα, ανέρχονταν σε περίπου τριακόσιους.

Λίγο μετά τις 11:30 μ.μ. ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να στήνουν σκηνές κοντά στο κέντρο του πάρκου, σύμφωνα με τη διαδηλώτρια Κάρι Μάτσετ. Τότε ήταν που επενέβη η αστυνομία, δήλωσε η ίδια.

“Ήρθαν για να μας πουν να το σταματήσουμε”, πρόσθεσε, “μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε γιατί το πάρκο ήταν κλειστό”.

Όταν περίπου 100 αστυνομικοί μπήκαν στο πάρκο, δεκάδες διαδηλωτές κάθισαν στο έδαφος, αρνούμενοι να ακολουθήσουν την εντολή να φύγουν. Αυτοί μεταφέρθηκαν αφού τους έβαλαν χειροπέδες μέσα στα λεωφορεία και τα κλειστά φορτηγά αυτοκίνητα της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές είχαν απομακρυνθεί όλοι από το πάρκο μέσα σε 20 λεπτά και έως τα μεσάνυχτα κανένας δεν παρέμενε εντός των ορίων του.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *