Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Ισπανία

Φωνάζοντας «γενική απεργία» εκατοντάδες Ισπανοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μαδρίτης, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί και πολλά καταστήματα είναι κλειστά.

Ομάδες διαδηλωτών που κρατούν κόκκινες σημαίες των δύο κύριων συνδικάτων, των UGT και CCOO, ενώθηκαν σταδιακά για να πραγματοποιήσουν πορεία στις Γκραν Βία και Αλκάλα, τις δύο μεγάλες κεντρικές αρτηρίες της πόλης, μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

«Ας μην υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στη μεταρρύθμιση. Γενική απεργία», φώναζαν οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κονκάρδες με το σύνθημα «όχι στη μεταρρύθμιση της φτηνής απόλυσης».

Η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της πόλης. Τους διαδηλωτές ακολουθούσε από κοντά η αστυνομία, η οποία έχει πολύ έντονη παρουσία στην πλατεία της Πουέρτα ντε Σολ, στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου πρόκειται να καταλήξει η μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε δουλειά, αύριο μπορούν να μας απολύσουν, με τη μεταρρύθμιση εργασίας τα αφεντικά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη και με τους δημόσιους υπαλλήλους», λέει ο 34χρονος Βίκτορ Μαγένκο ο οποίος εργάζεται σε ένα πανεπιστήμιο της Μαδρίτης.

Η 24ωρη απεργία πραγματοποιείται κατά της μεταρρύθμισης της εργασίας και των μέτρων λιτότητας που τέθηκαν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση της δεξιάς και τα οποία τροφοδοτούν την κοινωνική απελπισία μπροστά στην ανεργία, την ύφεση και τη λιτότητα.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *