Ιράκ: 6450 οι νεκροί μέσα στο 2013

Ιράκ: 6450 οι νεκροί μέσα στο 2013

Το επίπεδο της βίας που μαστίζει φέτος το Ιράκ είναι όμοιο με αυτό του 2008 και της σύγκρουσης που αιματοκύλησε τη χώρα μετά την υπό τις ΗΠΑ εισβολή το 2003.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει στοιχείων των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας, η βία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.450 ανθρώπων από την αρχή του έτους.

Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων που έγιναν σήμερα στη Βαγδάτη και στα περίχωρά της, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας.

Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα και μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε όχημα εξερράγησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη Βαγδάτη και σε περιοχές γύρω από αυτήν, την ώρα που τα αιματηρά βίαια επεισόδια παραμένουν καθημερινό φαινόμενο παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Χθες, άλλο κύμα επιθέσεων που έπληξε τη χώρα, και κυρίως την ιρακινή πρωτεύουσα, προκάλεσε το θάνατο 19 ανθρώπων, μεταξύ τους πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας και μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Ο θάνατος της γυναίκας αυτής αυξάνει σε έξι τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από τον Οκτώβριο.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *