Ιορδανία: 230.000 Σύροι πρόσφυγες στο έδαφός της

Ιορδανία: 230.000 Σύροι πρόσφυγες στο έδαφός της

Η Ιορδανία φιλοξενεί πλέον στο έδαφός της περίπου 230.000 Σύρους πρόσφυγες, από τους οποίους 100.000 έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Ιορδανίας

“Ο αριθμός των Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία έχει φτάσει τους 230.000 ανθρώπους, 100.000 από αυτούς έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες”, δήλωσε ο Άνμαρ αλ Χαμούντ, υπεύθυνος στην κυβέρνηση της Ιορδανίας για το θέμα των Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι περισσότεροι από 42.400 από αυτούς έχουν εγκατασταθεί στο στρατόπεδο Ζαατάρι, στο βόρειο τμήμα της χώρας. “Η ιορδανική κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει τους πρόσφυγες να εγγραφούν στους καταλόγους της Ύπατης Αρμοστείας για να τους παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη και τροφή και για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο”, υπογράμμισε ο Χαμούντ. Αυτό θα επιτρέψει επίσης να “μειωθεί το βάρος που πέφτει στην Ιορδανία”, τόνισε.

Αναφερόμενος “στην καθημερινή εισροή των προσφύγων”, κάλεσε τις δωρήτριες χώρες να βοηθήσουν το Αμάν “για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες που αντιμετωπίζουν κάποιες πόλεις της Ιορδανίας”. Χιλιάδες Σύροι διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα προς την Τουρκία, το Λίβανο, την Ιορδανία και το Ιράκ για να γλιτώσουν από τη βία που έχει στοιχίσει ήδη πάνω από 37.000 ζωές, σύμφωνα με μια συριακή ΜΚΟ. Η Ύπατη Αρμοστεία έχει καταγράψει επίσημα σχεδόν 408.000 πρόσφυγες από τη Συρία στις γειτονικές της χώρες.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *