Η πρώτη συνέντευξη της καμαριέρας

Η πρώτη συνέντευξη της καμαριέρας

Δικαιοσύνη λέει ότι θέλει να αποδοθεί η Ναφισάτου Ντιαλό, η καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη που κατηγορεί τον πρώην γενικό διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει, σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Newsweek.

Η Ναφισάτου Ντιαλό είπε ότι ο Ντομινίγκ Στρος Καν της φάνηκε πως είναι «τρελός» και της επιτέθηκε μόλις μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε.

«Έβλεπα το τηλεοπτικό κανάλι 7, και λένε αυτός είναι ο τύπος — και ότι θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. . . Και σκέφτηκα ότι θα με σκοτώσουν», είπε η ίδια η οποία έδωσε στο περιοδικό και στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την άδεια να την κατονομάσουν.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η 32χρονη μετανάστρια από τη Γουινέα μίλησε στα μέσα ενημέρωση από την ημέρα που προκάλεσε σάλο διεθνώς όταν κατηγόρησε το Στρος-Καν ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει την 14η Μαΐου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει μια συνέντευξη με τη Ντιαλό το πρωί σήμερα.

«Θέλω (να αποδοθεί) δικαιοσύνη. Θέλω να πάει στη φυλακή. Θέλω να μάθει ότι υπάρχουν μερικά μέρη όπου δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα λεφτά σου, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δύναμή σου όταν κάνεις κάτι σαν κι αυτό», ανέφερε η Ντιαλό σε αποσπάσματα της συνέντευξής της που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο χθες.

Επίσης το ABC News ανέφερε πως η Ντιαλό παραδέχθηκε πως έκανε «λάθη», πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τους εισαγγελείς.

«Ποτέ δεν ήθελα δημοσιότητα αλλά δεν έχω επιλογή. Τώρα πρέπει να μιλήσω δημόσια. Το έχω ανάγκη, για μένα. Πρέπει να πω την αλήθεια…Εξ αιτίας του με αποκαλούν πόρνη», πρόσθεσε η ίδια.

Ο 62χρονος Στρος-Καν έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες σε βάρος του, ενώ οι δικηγόροι τους σε ανακοίνωσή που διένειμαν στα ΜΜΕ χθες, χαρακτήρισαν τη συνέντευξη μια ύστατη προσπάθεια από μέρους της Ντιαλό να αποσπάσει χρήματα από τον πελάτη τους.

Είναι «η πρώτη ενάγουσα στην ιστορία που διεξάγει μια εκστρατεία στα ΜΜΕ για να πείσει έναν εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον ενός ανθρώπου από τον οποίο θέλει χρήματα», ανέφεραν οι δικηγόροι Μπέντζαμιν Μπράφμαν και Ουίλιαμ Τέιλορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη δημοσιεύεται μετά την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της Ντιαλό, αφού εισαγγελείς αποκάλυψαν πως είχε πει ψέματα στις αρχές πολλές φορές, καθώς φέρεται να κατασκεύασε μια ιστορία περί ομαδικού βιασμού της στη Γουινέα για να της παραχωρηθεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όπως έγινε γνωστό άλλαξε και την εκδοχή της αφήγησής της για το τι συνέβη μετά τη σεξουαλική επίθεση που κατήγγειλε.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η γαλλική εφημερίδα France Soir ανέφερε ότι ο Νταβίντ Κουμπί, ο δικηγόρος της γαλλίδας συγγραφέως Τριστάν Μπανόν, η οποία επίσης κατηγορεί το Στρος-Καν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της το 2003, συναντήθηκε με τη Ντιαλό και όπως είπε «εντυπωσιάστηκε από το κουράγιο της».

Η συνέντευξη δημοσιεύεται λίγες μόνο ημέρες πριν από την επόμενη ακρόαση του Στρος Καν στο αμερικανικό δικαστήριο που είναι προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου.

Πηγή:enet.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *