Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Επί ποδός για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται η Τροχαία.

Το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων αναμένεται να αναχωρήσει κυρίως σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, ενώ η επιστροφή θα ξεκινήσει σταδιακά από την Δευτέρα του Πάσχα.

Ήδη, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής Κωνσταντίνος Κρόκος, μέχρι το πρωί της Μ.Πέμπτης πέρασαν και από τα δύο εθνικά οδικά δίκτυα περίπου 194.000 οχήματα.

Σχετικά με την κυκλοφορία φορτηγών, σε τμήματα των εθνικών οδών θα υπάρξουν απαγορεύσεις. Ειδικότερα αυτές ισχύουν:

  • Τη Μ.Πέμπτη από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
  • Τη Μ. Παρασκευή από 06.00 έως 16.00 (ρεύμα εξόδου)
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα από 15.00 έως 22.00 (ρεύμα εισόδου)
  • Την Παρασκευή του Πάσχα από 16.00 έως 22.00 (ρεύμα εξόδου)
  • Το Σάββατο του Πάσχα από 08.00 έως 13.00 (ρεύμα εξόδου)
  • Την Κυριακή του Θωμά από 16.00 έως 23.00 (ρεύμα εισόδου)

Παράλληλα, μέτρα θα ληφθούν και στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως σε σημεία όπου παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση τις ημέρες αυτές, όπως σε εμπορικούς δρόμους και σε εμπορικά, κέντρα καθώς επίσης στα λιμάνια, στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων και στον ΟΣΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κ.ά.

Βελτιωμένος ο καιρός

Τη Μ.Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τη Μ.Παρασκευή θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Μ.Σάββατο, με τη θερμοκρασία να μην παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαβάστε επίσης:
Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ το Πάσχα
Κινητοποιήσεις «Δεν πληρώνω» το Πάσχα

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ


Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *