Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο σύμφωνα με το Wikileaks

Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του Wikileaks

Ετοιμοθάνατος ο Φιντέλ Κάστρο σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις του Wikileaks

Πολύ κοντά στο θάνατο βρίσκεται ο Κουβανός ηγέτης, Φιντέλ Κάστρο, σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks.


Ο Κουβανός ηγέτης, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ, φαίνεται πως βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η κατάσταση της υγείας του 84χρονου θεωρείται κρατικό μυστικό στην Κούβα.

Πληροφορίες του Wikileaks που δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα El Pais, αποκαλύπτουν τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλονται από αμερικανούς διπλωμάτες στην Αβάνα να ανακαλύψουν τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Κάστρο και αν υπάρχουν πιθανότητες ίασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Wikileaks, o Φιντέλ Κάστρο αρρώστησε βαριά τον Ιούλιο του 2006 κατά τη διάρκεια πτήσης προς την Αβάνα. Δεδομένου ότι στην πτήση δεν υπήρχε γιατρός, το αεροπλάνο έπρεπε να προσγειωθεί επειγόντως, καθώς ο Κάστρο αιμορραγούσε. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο Κουβανός ηγέτης είχε διάτρηση του εντέρου και χρειαζόταν επέμβαση, την οποία αρνήθηκε να κάνει ο Κάστρο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Κάστρο πάσχει από βαριάς μορφής καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη.

Εν τω μεταξύ, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ απέκλεισε την πρόσβαση στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εφημερίδες Times της Νέας Υόρκης και Guardian, καθώς επίσης και σε τουλάχιστον 23 ιστότοπους που δημοσιοποίησαν έγγραφα από τη Wikileaks.

Η ταγματάρχης, Τόνι Τόουνς, εκπρόσωπος της Αεροπορικής Διοίκησης Διαστήματος στο Κολοράντο ανακοίνωσε ότι η διοίκηση απέκλεισε την πρόσβαση σε τουλάχιστον 25 ιστότοπους που είχαν προωθήσει τα έγγραφα από το Wikileaks


Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *