Εργάτες – σκλάβοι στη Κίνα

Σκάνδαλο με εργάτες-σύγχρονους σκλάβους στην Κίνα

Σκάνδαλο με εργάτες-σύγχρονους σκλάβους στην Κίνα

Κόβει την ανάσα το σκάνδαλο σύγχρονης δουλείας που αποκαλύπτεται στην Κίνα. Έντεκα άνθρωποι με νοητικά προβλήματα εργάζονταν ως σκλάβοι σε εργοστάσιο της βορειοδυτικής επαρχίας Ξινγιάνγκ. Δεν πληρώνονταν, διαβιούσαν σε φρικτές συνθήκες, δεν είχαν πλυθεί για χρόνια.


Η κινεζική αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες σχετικά με τους 11 ανθρώπους που φέρεται να πωλήθηκαν στο εργοστάσιο κατασκευαστικών υλικών από παράνομη «φιλανθρωπική» οργάνωση.

Κατά πληροφορίες οι 11 εργάτες ζούσαν σε τραγικές συνθήκες. Έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους σκύλους των ιδιοκτητών του εργοστασίου, δεν είχαν πλυθεί για χρόνια και δεν φορούσαν προστατευτικά ρούχα, γράφει η εφημερίδα Global Times.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ανάλογο σκάνδαλο στην Κίνα, όπου ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ο όρος ανεξάρτητο εργατικό συνδικάτο.

Το 2007 αποκαλύφθηκε ότι στην επαρχία Σανσί εκατοντάδες έφηβοι, ακόμη και παιδιά, αλλά και φτωχοί αγρότες, παγιδεύτηκαν για να εργαστούν σε φούρνους, ορυχεία και χυτήρια ως σκλάβοι.

Στο εργοστάσιο της επαρχίας Ξινγιάνγκ ένας άνδρας επιχείρησε δύο φορές να δραπετεύσει, όμως τον έπιασαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι εργάτες φέρεται να πωλήθηκαν στο εργοστάσιο από έναν άνδρα που υποτίθεται διαχειριζόταν φιλανθρωπικό οργανισμό. Ο συγκεκριμένος άνδρας πληρώθηκε 1.350 δολάρια για κάθε εργάτη και λάμβανε επίσης και μηνιαίο μερίδιο για την εργασία τους.

Ο Ζενγκ Λινγκουάν κρατείται από την αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου εξαφανίστηκε και καταζητείται.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ


Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *