Επιθέσεις των Anonymous κατά βρετανικών ιστοσελίδων υπέρ Ασάνζ

Επιθέσεις των Anonymous κατά βρετανικών ιστοσελίδων υπέρ Ασάνζ

Σειρά επιθέσεων σε κρατικές ιστοσελίδες της Βρετανίας πραγματοποίησε η διασημότερη οργάνωση hackers, Anonymous, ως διαμαρτυρία για τη διαχείριση της υπόθεσης έκδοσης του ιδρυτή της ιστοσελίδας πληροφοριών WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Οι Anonymous επιτέθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργικού γραφείου Number 10 Downing Street, στο υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Οι επιθέσεις αυτές, που είχαν ως στόχο και ιστοσελίδες της Σουηδίας, πραγματοποιούνται ενώ αυξάνει η διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισημερινού για τον Τζούλιαν Ασάνζ, οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο για να αποφύγει τη σύλληψη και μία πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ με αφορμή την υπόθεση της διαρροής διπλωματικών εγγράφων στο Wikileaks.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα προειδοποίησε τη Βρετανία πως μία ενδεχόμενη προσπάθεια της βρετανικής αστυνομίας να εισβάλει στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο θα αποτελούσε «διπλωματική αυτοκτονία».

Επιθέσεις και υπέρ των Pussy Riots
Eπίθεση δέχτηκε και η ιστοσελίδα του δικαστηρίου στη Μόσχα όπου έγινε η δίκη του γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot.

Άγνωστοι παραποίησαν την σελίδα του δικαστηρίου Χαμοβνισέσκι και ανέβασαν βίντεο και συνθήματα κατά του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. Με μήνυμα τους δηλώνουν ότι ανήκουν στους Anonymous.

Τρία από τα μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή σε φυλάκιση δύο ετών «για χουλιγκανισμό υποκινημένο από θρησκευτικό μίσος» προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Διεθνή, Τεχνολογία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *