Επεκτείνετε τη ζώνη εκκένωσης γύρω από τη Φουκουσίμα

Επεκτείνετε τη ζώνη εκκένωσης γύρω από τη Φουκουσίμα

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας έξω από την ισχύουσα ζώνη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εντόπισε η Greenpeace με αποτέλεσμα να καλέσει την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να να επεκτείνει την ζώνη εκκένωσης

Η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε πώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας ξεπερνούν τα 10 μικροσίβερτ την ώρα στο χωριό Ιιτάτε, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου.

«Αυτά τα επίπεδα είναι αρκετά υψηλά, ώστε να απαιτείται η εκκένωση»«, αναφέρει η οργάνωση.

Οι ιαπωνικές αρχές έχουν εκκενώσει μία περιοχή σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, όπου οι μηχανικοί δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τους πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Έχουν συμβουλεύσει τους κατοίκους που διαμένουν σε ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων να μένουν μέσα στα σπίτια τους.

«Είναι σαφώς επικίνδυνο για τους ανθρώπους να παραμείνουν στο Ιιτάτε, ειδικά για τα παιδιά και τις εγκύους, τη στιγμή που μπορεί να λαμβάνουν την υψηλότερη επιτρεπόμενη ετήσια δόση ραδιενέργειας μέσα σε λίγες μόνο μέρες», λέει ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας από τη ραδιενέργεια της Greenpeace Γιαν βαν ντε Πούτε.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *