Εναρμόνιση των ασφαλιστικών συστημάτων της Ε.Ε. προτείνει ο Ρομπάι

Εναρμόνιση των ασφαλιστικών συστημάτων της Ε.Ε. προτείνει ο Ρομπάι

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ πρότεινε όλα τα κράτη-μέλη της να δεσμευθούν στην μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών τους συστημάτων, συνδέοντας την συνταξιοδότηση με το προσδόκιμο ζωής, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Μπορούν να γίνουν συστάσεις στην Ένωση στο σύνολό της, ώστε να υπάρξει συσχέτιση ανάμεσα στην ηλικία συνταξιοδότησης και στο προσδόκιμο ζωής», ανέφερε ο Βαν Ρόμπαϊ.

«Μπορούν να δεσμευτούν και οι 27 χώρες-μέλη να μεταρρυθμίσουν τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα με ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, με έναν εναρμονισμένο τρόπο, με έναν καθορισμένο στόχο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποφασιστικής σημασίας να μην γίνουν απλώς συστάσεις, διότι μετά καθεμιά χώρα θα κάνει ό,τι θέλει, αλλά η μεταρρύθμιση να γίνει με δεσμευτικό τρόπο.

«Αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε τους επόμενους μήνες και προτιθέμεθα να βάλουμε κάτι στο τραπέζι στο ευρωπαϊκό συμβούλιο την Πέμπτη και την Παρασκευή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες στην οποία θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις για την κρίση στην ευρωζώνη.

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *