Εκατόμβη νεκρών στη Συρία από την ημέρα της εξέγερσης

Εκατόμβη νεκρών στη Συρία από την ημέρα της εξέγερσης

Πάνω από 15.800 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στην διάρκεια της εξέγερσης στη Συρία, η οποία διαρκεί τους τελευταίους περίπου δεκαπέντε μήνες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται οι βαρύτεροι απολογισμοί από την έναρξη των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος, που πνίγονται στο αίμα.

“Η γεμάτη εξελίξεις περίοδος από την 26η Μαΐου ως την 26η Ιουνίου υπήρξε η πιο αιματηρή από την έναρξη της εξέγερσης (την 15η Μαρτίου 2011), με 3.426 ανθρώπους να δολοφονούνται”, στην πλειοψηφία τους πολίτες, ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής, που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εβδομάδα από την 18η ως την 24η Ιουνίου, με 916 νεκρούς, ήταν η πιο αιματηρή της σύγκρουσης ως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου.

“Η επιδείνωση των βιαιοτήτων οφείλεται στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας έναντι των εγκλημάτων του καθεστώτος και έναντι της καταστολής η οποία προκάλεσε τις βιαιότητες της άλλης πλευράς (σ.σ. των ανταρτών) και τους ατιμώρητους βομβαρδισμούς πόλεων και χωριών”, είπε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Τουλάχιστον 10.995 πολίτες, 3.954 στρατιώτες και 855 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από το κύμα καταστολής και τις μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και στους αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία προσμετρά ως πολίτες τους ένοπλους άνδρες οι οποίοι μάχονται εναντίον των τακτικών δυνάμεων στο πλευρό των αποστατών του στρατού.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *