Οι Ιταλίδες διαδηλώνουν κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Μιλάνο

Διαδήλωση κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν την Κυριακή στο Μιλάνο κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με φόντο τις διαρκείς αποκαλύψεις του σκανδάλου Ρούμπιγκεϊτ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Καβαλιέρε είχε πραγματοποιηθεί και το Σάββατο στη Φλωρεντία με κεντρικό σύνθημα στα πανό των διαδηλωτών: «Η Ιταλία δεν είναι οίκος ανοχής».

Η κινητοποίηση της Κυριακής διοργανώθηκε από το αριστερό συνδικάτο Cgil, τα κόμματα της κεντροαριστεράς, γυναικείες οργανώσεις, όπως η «Ας Βγούμε από τη Σιωπή» και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, Arcigay.

«Μια διαφορετική Ιστορία για την Ιταλία, είναι εφικτή. Μαζί, άνδρες και γυναίκες» το κύριο σύνθημα της όλης πρωτοβουλίας.

Με άσπρες εσάρπες, μπαλονάκια και πανό, οι διαδηλώτριες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εισαγγελείς του Μιλάνου, και ειδικότερα στην εισαγγελέα Ίλντα Μποκασίνι, η οποία εδώ και 15 χρόνια ασχολείται με έρευνες σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού.

Πολλές γυναίκες, είχαν κολλήσει στο παλτό τους φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας. «Το κάναμε για να αποδείξουμε ότι στην Ιταλία υπάρχουν και ερευνήτριες, άνεργες, νοικοκυρές, εργάτριες, και όχι μόνο συνοδοί πολυτελείας» δήλωσε μια από τις κατοίκους του Μιλάνου που πήραν μέρος στην κινητοποίηση της πλατείας Σκάλα.

Η διευθύντρια της εφημερίδας L’ Unita, Κοντσίτα Ντε Γκρεγκόριο, παίρνοντας τον λόγο τόνισε ότι «πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα στις νεαρές συμπατριώτισσές μας ότι το να εκδίδεσαι δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κάνεις καριέρα».

Στη διαδήλωση έλαβαν μέρος και ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ντάριο Φο με τη σύζυγό του, ηθοποιό Φράνκα Ράμε.

Η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρόζι Μπίντι, υπογράμμισε σε μήνυμά της: «Πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε ευκαιρία για να καταστήσουμε σαφές ότι η πλειοψηφία των Ιταλίδων δεν είναι στην διάθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *