Δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση στη Συρία

Δεκάδες τραυματίες σε διαδήλωση στη Συρία

Για ακόμα μια φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας τραυμάτισαν δεκάδες ανθρώπους όταν άνοιξαν πυρ εναντίον 7.000 διαδηλωτών που πραγματοποίησαν πορεία στη διάρκεια της νύχτας στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ και επιθυμούσαν να γκρεμίσουν ένα άγαλμα του εκλιπόντος προέδρου Χαφέζ αλ Ασαντ, πατέρα του νυν προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Συγκεκριμένα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Το πλήθος έφτασε στην πλατεία του Προέδρου όταν η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί, ενώ θωρακισμένα οχήματα είχαν παραταχθεί για να αποτρέψουν το γκρέμισμα του “σάναμ” (ψεύτικη θεότητα)». Οι διαδηλωτές αρχικά είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Μουάτ αλ Ράκαντ, ενός 14χρονου αγοριού που σκοτώθηκε την Παρασκευή στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο Χαφέζ αλ Ασαντ διοικούσε αυταρχικά τη Συρία επί 30 χρόνια μέχρι το θάνατό του το 2000, οπότε τον διαδέχθηκε ο γιος του Μπασάρ.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 25 άνθρωποι (19 πολίτες και 6 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας) έχουν σκοτωθεί τις τελευταίας 24 ώρες στην επαρχία Ζισρ αλ Σουγκούρ, στη βορειοδυτική Συρία, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί εξαιτίας των στρατιωτικών επιχειρήσεων που ξεκίνησαν το Σάββατο.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *