Η Γερμανία ετοιμάζεται να πει αντίο στην Αθήνα

Η Γερμανία ετοιμάζεται να πει αντίο στην Αθήνα

“Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα… οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ”, γράφει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στο Βερολίνο, υποστηρίζει πως στη Γερμανία θεωρούν σχεδόν σίγουρο το ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ.

“Ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών.

Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες”, αναφέρει ο Ιταλός ανταποκριτής Andrea Tarquini, με αναφορά και σε γερμανικά δημοσιεύματα.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι “η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας, ένα μάθημα και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους”.

Και αυτό, διότι “για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος”.

Τέλος, η Λα Ρεπούμπλικα, τονίζει ότι “οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν παράλληλα με το Ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος”.

Πηγή:news247.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *