Γενικό black out στην Ινδία

Γενικό black out στην Ινδία

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της βόρειο-ανατολικής Ινδίας κατέρρευσε σήμερα, μετά την κατάρρευση αντίστοιχα των δικτύων της βόρειας και της ανατολικής Ινδίας, αφήνοντας χωρίς ρεύμα περισσότερους από 600 εκατομμύρια ανθρώπους, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας.

“Τα δίκτυα ηλεκτροδότησης της βόρειας, βορειοανατολικής και ανατολικής Ινδίας έχουν καταρρεύσει, όμως καταβάλουμε προσπάθειες για να τα επαναφέρουμε γρήγορα”, δήλωσε ο Ναρές Κουμάρ, εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας ηλεκτρισμού Powergrid Corporation of India.

Στο Νέο Δελχί οι συρμοί του μετρό έχουν ακινητοποιηθεί και οι φωτεινοί σηματοδότες δεν λειτουργούν. “Οι οδηγοί έχουν πάρει οδηγίες να σταματήσουν στους σταθμούς και κανείς επιβάτες δεν επιτρέπεται να φτάσει στις αποβάθρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση”, τόνισε εκπρόσωπος του μετρό της ινδικής πρωτεύουσας.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης και στην πρωτεύουσα Καλκούτα.

“Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα. Πολλά κρατίδια ξεπέρασαν τις δυνατότητές τους και για το λόγο αυτό κατέρρευσαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης στις συγκεκριμένες περιοχές”, επισήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας της Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *