Βομβαρδίστηκε χωριό κοντά στη Δαμασκό

Βομβαρδίστηκε χωριό κοντά στη Δαμασκό

Ο τακτικός στρατός στη Συρία βομβάρδισε σήμερα το χωριό Γιάλντα, νότια της Δαμασκού, σκοτώνοντας δεκαέξι άμαχους, μεταξύ των οποίων εννέα γυναίκες και παιδιά, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πέντε παιδιά κάτω των 16 ετών και τέσσερις γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του βομβαρδισμού του χωριού αυτού, όπου εξακολουθούν να γίνονται μάχες μεταξύ των ανταρτών, οι οποίοι εκτοπίστηκαν από την πρωτεύουσα, και των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Επιτροπής της Επανάστασης, ένα δίκτυο μαχητών που πολεμούν κατά του καθεστώτος, η νέα αυτή «σφαγή» διαπράχθηκε από ελικόπτερα που άνοιξαν πυρ στο χωριό και προκάλεσαν την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών και το θάνατο των κατοίκων τους.

Σήμερα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τον τακτικό στρατό στις συνοικίες νότια της Δαμασκού, όπου βρίσκεται και ο καταυλισμός Παλαιστινίων του Γιαρμούκ, όπως και στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας. Τη Δευτέρα ο στρατός ξαναπήρε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πρωτεύουσας.

Οι νεκροί στη Συρία ανέρχονται σήμερα σε σχεδόν 50, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *