Κλιμάκωσης της βίας στη μέση Ανατολή

Κλιμάκωσης της βίας στη μέση Ανατολή

Την ανησυχία τους για την έκρυθμη κατάσταση στη Γάζα εξέφρασαν ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία για τη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της βίας στην περιοχή, ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία-καταδίκασας τις επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους, την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντάς τις ως «θρασύδειλες ενέργειες προμελετημένης τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίσθηκαν, στις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της Γάζας που άρχισαν αργά την Πέμπτη, ύστερα από μια σειρά επιθέσεων στο νότιο Ισραήλ κατά τις οποίες σκοτώθηκαν οχτώ Ισραηλινοί και 31 τραυματίσθηκαν.

Στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν εξάλλου ανησυχία για την κατάσταση ασφαλείας στη χερσόνησο του Σινά και καλεί την αιγυπτιακή κυβέρνηση να λάβει μέτρα για το θέμα αυτό.

Μετά την απειλή της Αιγύπτου ότι θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο πέντε αιγυπτίων αστυνομικών κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *