Αύξηση 13% στην τουριστική κίνηση του Λονδίνου φέρνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αύξηση 13% στην τουριστική κίνηση του Λονδίνου φέρνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Το Λονδίνο θα κατακλυστεί από τουρίστες στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι ίδιοι οι Βρετανοί ματαιώνουν τις διακοπές τους για να μείνουν στην πατρίδα τους λόγω των αγώνων.

Σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού ομίλου Amadeus, ο αριθμός των ξένων τουριστών αναμένεται να αυξηθεί κατά 13% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, με το 1/4 το επισκεπτών να προέρχεται από την Βόρεια Αμερική.

Αντίθετα κατά 5% μικρότερος θα είναι ο αριθμός των Βρετανών που θα αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το εξωτερικό τις τρεις εβδομάδες που προηγούνται της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 27 Ιουλίου.

Η έρευνα βασίστηκε σε στοιχεία από τις αεροπορικές κρατήσεις μέσω διαδικτύου και ταξιδιωτικών γραφείων από όλον τον κόσμο.

Ο αριθμός όσων αναχωρήσουν για διακοπές τις τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη των αγώνων, στις 12 Αυγούστου, υπολογίζεται ότι θα είναι 10% μεγαλύτερος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2011.

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (από τις 2 Ιουλίου ως τις 2 Σεπτεμβρίου), 2% λιγότεροι Λονδρέζοι θα εγκαταλείψουν την βρετανική πρωτεύουσα σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Εκπρόσωπος του ισπανικού ομίλου Amadeus δήλωσε: «Μάλλον ήταν πρόωρη η πρόβλεψη ότι οι Λονδρέζοι θα εγκαταλείψουν την πόλη στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν ευχάριστα νέα για την τουριστική βιομηχανία του Λονδίνου, που φοβόταν μείωση του αριθμού των παραδοσιακών τουριστών και μαζική έξοδο των Βρετανών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *