Αυτοπυρπολήθηκε ένα Βούλγαρος

Αυτοπυρπολήθηκε ένα Βούλγαρος

Ένας Βούλγαρος 31 ετών αυτοπυρπολήθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, αυξάνοντας σε οκτώ από το Φεβρουάριο τα κρούσματα των αποπειρών αυτοκτονίας με αυτό τον ασυνήθιστο για τη χώρα τρόπο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνδρας, ο οποίος «είχε ψυχολογικά προβλήματα», όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου, περιλούστηκε με μια εύφλεκτη ουσία και έβαλε φωτιά. «Η σύντροφός του επενέβη, κι ο άνδρας, που υπέστη εγκαύματα στο 31% του σώματός του, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου», εξήγησε η εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύντροφός του υπέστη εγκαύματα στο 10% του σώματός της.

Το κίνητρο του άνδρα δεν είναι γνωστό ακόμη. Στη Βουλγαρία, την πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφεται ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αυτοπυρπολήσεων, το οποίο προστίθεται στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της φτώχειας και της διαφθοράς που ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και συνεχίζονταν ως τον Μάρτιο.

Η νέα απόπειρα αυτοπυρπόλησης είναι η πρώτη μετά τις πρόωρες εκλογές της 12ης Μαΐου και την ανάληψη της εξουσίας από μια κυβέρνηση των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων με πρωθυπουργό τον Πλάμεν Ορετσάρσκι.

 

Πηγή : www.newsbeast.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *