Αυτοκτόνησε υπάλληλος της France Telecom

Αυτοκτόνησε υπάλληλος της France Telecom

Ένας 57χρονος μισθωτός της εταιρείας France Telecom-Orange αυτοκτόνησε σήμερα αυτοπυρπολούμενος στο χώρο στάθμευσης μιας υπηρεσίας του ομίλου κοντά στο Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία), ανακοίνωσε η διεύθυνση της επιχείρησης.

“Είμαστε αναστατωμένοι από το θάνατο ενός μισθωτού της επαγγελματικής υπηρεσίας του Μπορντό που έβαλε τέλος στη ζωή του αυτοπυρπολούμενος σήμερα το πρωί στο χώρο στάθμευσης της υπηρεσίας του Μερινιάκ” (σε προάστιο του Μπορντό), ανακοίνωσε η διεύθυνση της μεγάλης γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

“Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν επιτόπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος αυτού του ηλικίας 57 ετών μισθωτού”, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η France Telecom, η οποία έχει περίπου 100.000 εργαζομένους στη Γαλλία, είχε αντιμετωπίσει μια ευρεία κοινωνική κρίση έπειτα από ένα κύμα αυτοκτονιών εργαζομένων της από τον Ιανουάριο του 2008 ως το τέλος του 2009. Για τις αυτοκτονίες είχε κατηγορηθεί το σύστημα διοίκησης που επιβλήθηκε από το 2004 με στόχο να παρακινηθούν να αποχωρήσουν από τον όμιλο 22.000 μισθωτοί μέσα σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση δύο συνδικάτων, 25 μισθωτοί της France Telecom – Orange αυτοκτόνησαν στη διάρκεια του 2010.

Πηγή:imerisia.gr


Posted in Διεθνή and tagged , , , .

One Comment

  1. Pingback: Έρευνες στην France Telecom για τις αυτοκτονίες εργαζομένων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *