Έρευνες στην France Telecom για τις αυτοκτονίες εργαζομένων

Έρευνες στην France Telecom για τις αυτοκτονίες εργαζομένων

Έρευνες στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών France Telecom διέταξαν οι αρχές της χώρας, έπειτα από ισχυρές ενδείξεις για ευθύνη της εταιρείας σχετικά με το κύμα αυτοκτονιών του 2008.

Ο πρώην πρόεδρος Ντιντιέ Λομπάρ και δυο υψηλά ιστάμενα στελέχη έχουν τεθεί στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών για σκληρές πρακτικές διεύθυνσης που ισοδυναμούσαν με ψυχολογική κακομεταχείριση.

Πέρα από το συγκεκριμένο γεγονός, ο τρόπος διοίκησης στη συγκεκριμένη εταιρεία είναι εξίσου αντικείμενο έρευνας διότι υπάρχουν πληροφορίες για παραβίαση των κανόνων υγιεινής των εργαζομένων καθώς και των κανόνων ασφαλείας.

Η France Telecom είχε ν’ αντιμετωπίσει τις απώλειες περισσότερων από 30 εργαζόμενους, μέσα σε δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και ενός άνδρα ο οποίος μαχαιρώθηκε στο στομάχι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργασίας. Οι αυτοκτονίες συνεχίστηκαν και το 2010, όταν και πέντε εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια κρίσιμη και εντατική για την εταιρεία περίοδο. Η εταιρεία, στην οποία η Γαλλική κυβέρνηση διατηρεί ποσοστό μειοψηφίας, δηλώνει ότι δεν έχει κάνει κάτι παράνομο.

Πηγή: Reuters

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *