3.000 απολύσεις ετοιμάζει η τράπεζα Santander

3.000 απολύσεις ετοιμάζει η τράπεζα Santander

Στην απόλυση 3.000 εργαζομένων φέρεται ότι θα προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας Santander, στον απόηχο της συμφωνηθείσας απορρόφησης της θυγατρικής Banesto, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cinco Dias.

Η Santander πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα σχετικά με τις απολύσεις, αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται πηγές των συνδικάτων και της εταιρείας.

Οι απολύσεις θα εφαρμοστούν μέσω της πρόωρης συνταξιοδότησης, της καταβολής αποζημίωσης ή της εξεύρεσης θέσεων εργασίας για ορισμένους από τους υπαλλήλους της σε κάποια από τις θυγατρικές της Santander.

Επί του παρόντος, η Santander απασχολεί περίπου 31.500 υπαλλήλους στην Ισπανία, εκ των οποίων σχεδόν οι 10.000 στην Banesto.

Η Santander ανακοίνωσε τα σχέδιά της να απορροφήσει πλήρως την Banesto τον προηγούμενο μήνα, κλείνοντας 700 υποκαταστήματα, προκειμένου να μειώσει το μακροπρόθεσμο κόστος. Η διαδικασία συγχώνευσης θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Η συγχώνευση συνιστά μία ακόμη κίνηση στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα της χώρας.

Η Santander εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις πιο “υγιείς” τράπεζες της Ισπανίας, αλλά δεν ανήκει στην λίστα με τις τράπεζες εκείνες που έλαβαν βοήθεια από την ευρωζώνη ύψους 40 δις ευρώ.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *