Μηχανισμό αποβολής από την ευρωζώνη ζητεί η Αυστρία

Μηχανισμό αποβολής από την ευρωζώνη ζητεί η Αυστρία

Να αποβάλλονται από την ευρωζώνη οι χώρες που δεν τηρούν τις οικονομικές τους δεσμεύσεις υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μίκαελ Σπιντελέγκερ, τονίζοντας ότι έχει συζητήσει το θέμα με Ευρωπαίους ομολόγους του και θεωρεί ότι χώρες όπως η Γερμανία θα συμμερίζονταν αυτή την άποψη.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα αποκλεισμού κάποιου [κράτους μέλους] από την νομισματική ένωση, όπως είναι οι χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Μίκαελ Σπιντελέγκερ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ερωτηθείς για το αν εννοεί την Ελλάδα, ο Αυστριακός αξιωματούχος απάντησε ότι «εάν υπήρχε ανάλογος κανονισμός, θα είχαν επιβληθεί ήδη οι συνέπειες». Ο Σπιντελέγκερ παρομοίωσε την Ελλάδα με την Ισπανία υπό την έννοια ότι «υπάρχει μια φούσκα στα ακίνητα [στην Ισπανία], με τη διαφορά ότι οι Ισπανοί δεν μας έχουν εξαπατήσει σε τίποτα».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, θα περισσότερα πάνω από πέντε χρόνια για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στην συνθήκη της ΕΕ, δηλώνοντας ωστόσο πεπεισμένος ότι τελικώς θα υλοποιηθούν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι άλλες οικονομικά ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Ολλανδία θα στήριζαν αυτή την ιδέα.

Πηγή:naftemporiki.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *