Μαζικές απελάσεις Νιγηριανών γυναικών από τη Σαουδική Αραβία

Μαζικές απελάσεις Νιγηριανών γυναικών από τη Σαουδική Αραβία

Σημείο τριβής μεταξύ της Νιγηρίας και της Αιγύπτου αποτέλεσε η σύλληψη και απέλαση 600 γυναικών από τη Νιγηρία, επειδή έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ριάντ, χωρίς να συνοδεύονται από άντρα.

Οι Νιγηριανές σκόπευαν να επισκεφτούν την ιερή για τους μουσουλμάνους, πόλη της Μέκκας, στα πλαίσα του ετησίου προσκηνύματος στη Μέκκα (Χατζ).
Η Νιγηρία ανέστειλε τις πτήσεις προς τη Σαουδική Αραβία και με επίσκεψη του προέδρου του κοινοβουλίου, Αμίνου Ταμπουάλ, στην Αίγυπτο, επιχειρέι να βρει διέξοδο στο θέμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του σαουδαραβικού υπουργείου αρμόδιου για το Χατζ, Χάτιμ Κάντι: «Οι βίζες που είχαν λάβει οι Νιγηριανές έγραφαν ότι θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα κηδεμόνα, είτε έναν αδελφό τους, τον σύζυγό τους ή άλλον συγγενή τους».

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε διότι στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες χρειάζονται την άδεια ενός άνδρα κηδεμόνα, συζύγου, αδελφού, πατέρα, για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, να εργαστούν ή να λάβουν ιατρική περίθαλψη, ενώ στη Νιγηρία των περίπου 80 εκατομμύρια μουσουλμάνων, οι γυναίκες έχουν περισσότερες ελευθερίες και μπορούν να μετακινούνται μόνες.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *