Αντιτίθενται σε έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ Παρίσι και Ρώμη

Αντιτίθενται σε έξοδο της Ελλάδα από το ευρώ Παρίσι και Ρώμη

«Άξονα με τη Γαλλία ετοιμάζει η Ιταλία για να στηρίξει την Αθήνα» παρά τη γερμανική προσδοκία για έξοδο της χώρας από το ευρώ, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσαντζέρο».

Σύμφωνα με τον αναλυτή Μάρκο Κόντι, «το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Αθήνας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ. Η πιθανότητα αυτή, όμως, κατατρομάζει τόσο τη Ρώμη όσο και το Παρίσι». Κάτι που προέκυψε και από τις πιο πρόσφατες επαφές της γαλλικής και της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα, η κυβέρνηση Μόντι, χαρακτηρίζει το σενάριο αυτό «πραγματικό εφιάλτη, με συνέπειες που ουδείς μπορεί να προβλέψει, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

«Η συνάντηση του Μάριο Μόντι με τον Φρανσουά Ολάντ, στις 14 Ιουνίου, στη Ρώμη, θα συμβάλλει στην αύξηση της πίεσης επί του Βερολίνου, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ισχυρότατου άξονα που ενώνει τη Ρώμη και το Παρίσι, υπέρ του κοινού νομίσματος και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», τονίζει ο Ιταλός αρθρογράφος.

«Η έξοδος της Ελλάδας θα λειτουργούσε στα γερμανικά σχέδια ως προειδοποίηση προς μη ενάρετες χώρες, σαν την Ιταλία», καταλήγει η εφημερίδα της Ρώμης, αλλά «ο Ολάντ και ο Μόντι, την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να επισημοποιήσουν μια κοινή γραμμή, με σκοπό να ζητήσουν και τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα, ότι οδεύει προς ουσιαστική απομόνωση».

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *