Ισπανία: Η «μαύρη πορεία» των ανθρακωρύχων έφτασε στη Μαδρίτη

Ισπανία: Η «μαύρη πορεία» των ανθρακωρύχων έφτασε στη Μαδρίτη

Φορώντας κίτρινα γιλέκα και κράνη στα κεφάλια εκατοντάδες απεργοί ανθρακωρύχοι που παίρνουν μέρος στη «μαύρη πορεία» έφτασαν σήμερα από τη βόρεια Ισπανία στη Μαδρίτη, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος σε μια μεγάλη διαδήλωση του κλάδου.

Υπό τα συνθήματα «Νάτοι, είναι οι ανθρακωρύχοι!» και «Η Μαδρίτη καίγεται», η πορεία που έφτασε από την Αραγονία, στη βορειοανατολική Ισπανία, διέσχισε το πρωί τα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι την ισπανική πρωτεύουσα και συναντήθηκε με μια άλλη πορεία που προερχόταν από τις περιοχές των Αστούριων και της Λεόν, στη βορειοδυτική Ισπανία.

Όλοι μαζί αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα το βράδυ σε μια νυχτερινή πορεία προς το κέντρο της Μαδρίτης, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση ως το υπουργείο Βιομηχανίας.

Οι ανθρακωρύχοι ήταν προφανώς κουρασμένοι αφού διέσχισαν με τα πόδια εκατοντάδες χιλιόμετρα, ενώ κάποιοι από αυτούς φορούσαν κόκκινα φουλάρια και μαύρα πουκάμισα στα οποία είχαν γράψει: «Όχι στο κλείσιμο των ανθρακωρυχείων».

Οι ανθρακωρύχοι απεργούν εδώ και δύο μήνες διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των δημοσίων επιδοτήσεων του τομέα που αποφάσισε η δεξιά κυβέρνηση της χώρας, η οποία, όπως λένε οι ίδιοι καταδικάζει το επάγγελμα.

«Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι οι πόλεις των ανθρακωρύχων πρέπει να επιβιώσουν, όπως και ο άνθρακας, που είναι μια τοπική πηγή ενέργειας και μια καλή αγορά», δήλωσε ο Αντόνιο Ρίσκο, ένας ανθρακωρύχος 52 ετών.

Αν και οι Βρυξέλλες αποφάσισαν ότι οι κρατικές επιδοτήσεις του τομέα των ανθρακωρυχείων πρέπει να σταματήσουν στο τέλος του 2018, η μείωση των επιχορηγήσεων κατά 63% που προβλέπεται για φέτος απειλεί, σύμφωνα με τα συνδικάτα, περίπου 30.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *