Μπεντίτ: «Πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Μπεντίτ: «Πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Μπεντίτ: «Πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Μπεντίτ: «Πρόκληση η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης και των προτάσεων Σαρκοζί για αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, αναφέρεται στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο επικεφαλής της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Για την ελληνική οικονομία
Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ καλεί την Ευρώπη να προσδιορίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη».

Για την παράνομη μετανάστευση
Από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία εξαρτάται η αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, τονίζει στη συνέντευξή του στη webTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής. «Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κον Μπεντίτ.

Βολές κατά Σαρκοζί για Σένγκεν
Κατηγορεί το Νικολά Σαρκοζί για υποκρισία, όταν εισηγείται επανεθνικοποίηση του χώρου Σένγκεν, θεωρώντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι απομονωμένες σε αυτή την πρόταση. «Είναι μια τρέλα. Κανένας δεν θα επανεθνικοποιήσει. Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν» λέει κατηγορηματικά ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων.

Πηγή: ΑΠΕ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *