Πιο αδύναμη από ποτέ η Αλ Κάιντα

Πιο αδύναμη από ποτέ η Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο αδύναμη από ποτέ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και οι λαϊκές εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης κατέδειξαν ότι πλέον επηρεάζει τις εξελίξεις όλο και λιγότερο, εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ σήμερα.

«Στην διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε μετά τις επιθέσεις του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τρομοκράτες κατάφεραν μόνο να δολοφονήσουν αθώους, συχνά μεταξύ εκείνων που διατείνονται ότι εκπροσωπούν», ανέφερε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Η αλ Κάιντα είναι σήμερα ασθενέστερη από οποτεδήποτε άλλοτε την δεκαετία μετά την 11/9 — και η πολιτική πρόοδος διαμέσου ειρηνικών διαδηλώσεων στην Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική έδειξε ότι όλο και περισσότερο δεν έχει καμιά σχέση με το μέλλον».

Η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ήταν παντελώς απούσα στις λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο εφέτος, που οδήγησαν στην πτώση των καθεστώτων στην Αίγυπτο και στην Τυνησία και συντάραξαν άλλες χώρες.

«Την έκφραση των αληθινών επιθυμιών των νέων στον μουσουλμανικό κόσμο δεν την είδαμε στο Σημείο Μηδέν το 2001, αλλά στις πλατείες και στους δρόμους της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής εφέτος», επισήμανε ο Χέιγκ.

«Καθώς θυμόμαστε τα θύματα της 11/9, καθώς παραμένουμε σταθερά στο πλάι των συμμάχων μας και συνεχίζουμε να επαγρυπνούμε έναντι των μελλοντικών απειλών, κοιτάμε παράλληλα το μέλλον με εμπιστοσύνη στις αξίες μας και πίστη στην ανθρώπινη φύση», πρόσθεσε.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *