Έρευνα σε σπίτια ηγετών της αντιπολίτευσης από τις ρωσικές Αρχές

Έρευνες στα σπίτια πολλών ηγετών της αντιπολίτευσης, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν η ρωσική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας.

Η Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει «περίπου δέκα έρευνες σε σπίτια που συνδέονται με μια ποινική έρευνα για τα επεισόδια βίας κατά της αστυνομίας στη διάρκεια διαδήλωσης» στη Μόσχα.

Η διαδήλωση αυτή είχε διοργανωθεί την παραμονή της ορκωμοσίας του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις 7 Μαΐου.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και Σεργκέι Ουντάλτσοφ είναι δύο από τους πολιτικούς στα διαμερίσματα των οποίων πραγματοποιήθηκαν έρευνες, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Έρευνας.

«Γίνεται έρευνα στο σπίτι μου» έγραψε στο Twitter ο Ναβάλνι, μπλόγκερ και εκ των διοργανωτών των διαδηλώσεων που προκάλεσαν οι καταγγελίες για νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Πούτιν. «Ουσιαστικά ξήλωσαν την πόρτα» σημείωσε.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Ekho Moskvy ανέφερε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον δικηγόρο του Ναβάλνι να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Μάλιστα, οι Αρχές κάλεσαν τα ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης για κατάθεση στην Επιτροπή Έρευνας την Τρίτη, την ημέρα που επρόκειτο να συμμετέχουν στην αντικαθεστωτική διαδήλωση.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *