Οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Επανέρχονται τα σενάρια εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και την αντίστοιχη «προετοιμασία» των επιχειρήσεων.

«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποφύγει τη χρεοκοπία, οι αμερικανικές εταιρείες προετοιμάζονται για αυτό που κάποτε ήταν αδιανόητο. Ότι η Ελλάδα μπορεί σύντομα να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ», αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Bank of America-Merrill Lynch έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει φορτηγά με μετρητά στα ελληνικά σύνορα έτσι ώστε οι πελάτες της να συνεχίσουν να πληρώνουν τους εκεί εργαζόμενους τους και τους προμηθευτές, σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση σε λεφτά.

Η Ford εξάλλου έχει διαμορφώσει το σύστημα των υπολογιστών της έτσι ώστε να είναι έτοιμοι αμέσως να διαχειρίζονται ένα νέο ελληνικό νόμισμα. Τονίζεται ακόμη ότι κανένας δεν ξέρει πόσο μεγάλο θα είναι το σοκ από ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, αλλά οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες συμβούλων, συμβουλεύουν τους εταιρικούς τους πελάτες για το πώς να προετοιμαστούν για μια διάσπαση της ευρωζώνης.

Η JP Morgan Chase εξάλλου έχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για αρκετούς αμερικανικούς κολοσσούς, που προορίζονται για τη δραχμή στην Ελλάδα, ή όποιο άλλο θα είναι το νόμισμα που θα διαδεχθεί το ευρώ.

Το ίδιο κάνει και η Boston Consulting Group, όπως και η PricewaterhouseCoopers. Επίσης, στην Ευρώπη οι Iberia Airlines και British Airways έχουν παραδεχθεί ότι ετοιμάζουν σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Ισπανίας από το ευρώ.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *