Βοήθεια στην Ελλάδα και μετά από έξοδο από το ευρώ

Βοήθεια στην Ελλάδα και μετά από έξοδο από το ευρώ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική έκδοσή του, το Βερολίνο εμφανίζεται πλέον έτοιμο να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα ακόμη και μετά από μία πιθανή έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, οι Γερμανοί κατλήγουν στη συνέχιση της στήριξης της Ελλάδας από κεφάλαια του EFSF, καθώς το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη «βιωσιμότητα» ευρωπαϊκών χρηματοπιοστωτικών ιδρυμάτων που έχουν «εκτεθεί στο ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει σε μία βοήθεια αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση που η χώρα επιλέξει το δρόμο της εξόδου από το ενιαίο νόμισμα.

Με τον τρόπο αυτό, συνεχίζει το Spiegel, οι Ευρωπαίοι θα προσπαθήσουν να μειώσουν τις επιπτώσεις της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ στις χώρες-μέλη, και εν συνεχεία στους φορολογούμενους των χωρών αυτών.

Τη νίδια στιγμή, και με τον τίτλο “Akropolis adieu” και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ» κυκλοφορεί η έντυπη έκδοση του γερμανικού περιοδικού. Στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού εμφανίζεται διαλυμένη Ακρόπολη και δύο μεγαλύτεροι κίονες, πάνω στους οποίους έχει προσκρούσει ένα ευρώ.

Τέλος, το 12σέλιδο ένθετο αφιέρωμα στην “ελληνική κρίση” έχει τίτλο «Αποχαιρετισμός στο ευρώ» και υπότιτλο «Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη Νομισματική Ένωση».

Πηγή:epikaira.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *