Ένοχες για χουλιγκανισμό οι Pussy Riot

Ένοχες για χουλιγκανισμό οι Pussy Riot

Τα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot κρίθηκαν ένοχα για την κατηγορία του χουλιγκανισμού υποκινούμενου από θρησκευτικό μίσος, σύμφωνα με την απόφαση του δικαδστηρίου της Μόσχας που εκδόθηκε την Παρασκευή.

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Οι νεαρές τραγουδίστριες κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, καθώς στράφηκαν κατά του Πούτιν σε συναυλία σε καθεδρικό ναό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει φυλάκιση τριών ετών στα μέλη του συγκροτήματος.

Ωστόσο η δίκη, σύμφωνα με τους συνηγόρους των γυναικών έφερε στο προσκήνιο πρακτικές «σταλινικού τύπου», όπως συχνά κατήγγειλαν και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Αμνηστία επέδωσε στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο ένα κείμενο συμπαράστασης στις Pussy Riot.

Την ίδια ώρα, ο Πολ Μακάρτνεϊ έστελνε στις Ρωσίδες μουσικούς μια επιστολή στην οποία τους εκφράζει την υποστήριξή του. Υπέρ των Pussy Riot είχε εκφραστεί και η Μαντόνα, προκαλώντας την οργή Ρώσων πολιτικών και άλλων παραγόντων.

Ταυτόχρονα, ο φυλακισμένος πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι καταγγέλλει πολιτική δίωξη του συγκροτήματος με στόχο να αποδυναμωθεί η αντιπολίτευση

Πηγή:tovima.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *