Έκοψαν το λαιμό νεογέννητου και το πέταξαν στα σκουπίδια

Έκοψαν το λαιμό νεογέννητου και το πέταξαν στα σκουπίδια

Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου! Ένα νεογέννητο κοριτσάκι βρέθηκε μέσα σκουπιδοτενεκέ, στην πόλη Anshan στην επαρχία Liaoning της Κίνας, τυλιγμένο σε μια πλαστική σακούλα, με κομμένο το λαιμό… και αφημένο στο έλεος του Θεού.

Το νεογέννητο, που έφερε ακόμη τον πλακούντα και ομφάλιο λώρο, βρήκε ένας άντρας, ο οποίος έψαχνε στα σκουπίδια για ανακυκλώσιμα υλικά.

Εκλήθη αμέσως η αστυνομία και το νεογέννητο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου παραμένει νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Ανέπνεε ακόμη και είχε σφυγμό. Το αίμα από την πληγή στο λαιμό της είχε καλύψει όλο το σωματάκι της» είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γιατροί έκλεισαν το τραύμα στο λαιμό της, που είχε άνοιγμα 1,5 εκατοστού και έφτανε μέχρι την τραχεία. «Αν το κόψιμο ήταν μερικά χιλιοστά πιο βαθύ θα είχε πεθάνει ακαριαία» είπε ένας από τους γιατρούς που την περιέθαλψαν.

Οι αρχές εκτιμούν ότι έπεσε «θύμα» της πολιτικής της «απόκτησης ενός μόνο παιδιού» της χώρας και φαίνεται πως επιβεβαιώνει την πεποίθηση ότι οι γονείς προτιμούν τα αγόρια.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *