«Ο πυρηνικός σταθμός μπορεί να σταθεροποιηθεί»

«Ο πυρηνικός σταθμός μπορεί να σταθεροποιηθεί»

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για μία μακροχρόνια μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα.

«Στο παρόν στάδιο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σταθμός έχει επαρκώς σταθεροποιηθεί. Αλλά προετοιμαζόμαστε για όλες τις καταστάσεις και είμαι πεπεισμένος ότι ο σταθμός μπορεί να σταθεροποιηθεί. Δεν μπορούμε σε αυτό το στάδιο να πούμε πότε θα συμβεί, αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνική εμβέλεια.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι Ιάπωνες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο να εκτεθούν σε υψηλά ποσοστά ραδιενεργού ακτινοβολίας , εάν ακολουθήσουν τις συμβουλές των αρχών.

Δύο ημέρες μετά τη σύσταση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενεργείας, για την επέκταση της ζώνης εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο Ναότο Καν έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η χώρα του θα αποφασίσει την έκταση των ζωνών με βάση τις συμβουλές των ειδικών.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιουκίο Εντάνο δήλωσε ότι η ιαπωνική κυβέρνηση είναι πιθανόν να χορηγήσει κρατικούς πόρους στην ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο και διαχειρίστρια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα Tepco, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του σταθμού και να διασφαλίσει την τροφοδοσία σε ηλεκτρικό ρεύμα του Τόκιο.

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *