Σήμερα ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ Μιλάνου – Μπάγερν Μονάχου

Θα καταφέρει η Ίντερ του Μουρίνιο να κατακτήσει το τρόπαιο;

Θα καταφέρει η Ίντερ του Μουρίνιο να κατακτήσει το τρόπαιο;

Τα ψέματα τελείωσαν. Η ώρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε και η κορυφή χωράει μόνο έναν. Το Σάββατο Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται στη Μαδρίτη με στόχο το «Ιερό Δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μετά την Bundesliga και το Κύπελλο Γερμανίας που κατέκτησε φέτος, η Μπάγερν θέλει ο 49ος μεγάλος τίτλος της ιστορίας της να είναι το Champions League. 22 πρωταθλήματα, 15 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ Γερμανίας. Τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα Κύπελλο UEFA και δύο Διηπειρωτικά Κύπελλα κοσμούν τα γραφεία των Βαυαρών, καθιστώντας τους έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο.

Το Μιλάνο είναι μια από τις πόλεις που έχουν το προνόμιο αλλά και την κατάρα να διαθέτουν δύο ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου. Όταν λέγεσαι Ίντερ και απέναντί σου έχεις τη Μίλαν, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και ξεφεύγουν από τα στενά τοπικά πλαίσια. Η «άσπονδη» γειτόνισσα έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που σήκωσε το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Σε αυτήν την επιτυχία της Μίλαν, η Ίντερ απάντησε άμεσα κατακτώντας τα δύο επόμενα (1964, 1965), αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που την προσπερνούσε. Όσο οι απέναντι προσέθεταν χρυσές σελίδες στην ευρωπαϊκή τους ιστορία, στην Ίντερ ζούσαν με τις αναμνήσεις και μερικά ασπρόμαυρα πλάνα εκείνων των ένδοξων ημερών. Φέτος, ίσως έφτασε η ώρα να μπει επιτέλους λίγο χρώμα. Δίπλα στις εικόνες του Πίκι, ο οποίος σήκωνε το τρόπαιο φορώντας μια φανέλα που στον τηλεοπτικό φακό έμοιαζε γκρίζα, ίσως μπουν εκείνες του Ζανέτι που θα δείξουν ότι επέστρεψαν οι «νερατζούρι». Τα 18 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας έρχονται να προστεθούν στα δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, τρία Κύπελλα UEFA και τα δύο Διηπειρωτικά στις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η συνέχεια, επί της οθόνης. Δύο ομάδες με πλούσια ιστορία, ευελπιστούν το Σάββατο το βράδυ να την κάνουν ακόμη πλουσιότερη…

Βίντεο πρόμο του μεγάλου τελικού:

Posted in Αθλητικά and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *