ΣΕΓΑΣ: Κλειστό λόγω περικοπών

ΣΕΓΑΣ: Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό

Το είπε και το έκανε ο ΣΕΓΑΣ. Η ελληνική ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε πως αναστέλλει κάθε εσωτερική δραστηριότητα στον κλασικό αθλητισμό, εξαιτίας των υπερβολικών περικοπών που αποφάσισε η ΓΓΑ και η Πολιτεία, οπότε το καλεντάρι που ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες για τις διοργανώσεις του 2012 πάει περίπατο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ την Τετάρτη, καλεί τον Παύλο Γερουλάνο να παρέμβει για να λυθεί το οικονομικό αδιέξοδο, ενώ προανήγγειλε τη συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Σεβαστή για την Πέμπτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, με βάση την εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης στις 24/3, αποφάσισε ομόφωνα στη σημερινή του συνεδρίαση την αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στο εσωτερικό, μέχρι να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις των άδικων και επιλεκτικών περικοπών της χρηματοδότησης του ΣΕΓΑΣ για το 2011 και το 2012.

Ο ΣΕΓΑΣ καλεί την αθλητική ηγεσία και, ιδιαίτερα, τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο, να παρέμβει, αποτρέποντας το οικονομικό αδιέξοδο και τη διάλυση του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες σε ετοιμότητα, προκειμένου να επανεξετάσει τη θέση του για περαιτέρω κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση των αποφάσεών του, ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχει το μείζον αυτό πρόβλημα».

Έτσι, «ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, θα παραχωρήσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στις 12.30 στα γραφεία της ομοσπονδίας, με θέμα τα θεσμικά, λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, που καθιστούν το παρόν και το μέλλον του δυσοίωνο».

Πηγή:sport-fm.gr

Posted in Αθλητικά and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *