Η FIFA τιμώρησε διεφθαρμένα μέλη της

Η FIFA τιμώρησε τα δυο διεφθαρμένα μέλη της

Η FIFA τιμώρησε τα δυο διεφθαρμένα μέλη της

Στέρηση δικαιώματος ψήφου στη διαδικασία επιλογής της διοργανώτριας του Μουντιάλ του 2018 και του 2022 επέβαλε η FIFA στους Άμος Αντάμου και Ρέιναλντ Τεμάρι. Τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας είχαν κατηγορηθεί για χρηματισμό, όταν Bρετανοί δημοσιογράφοι που παρίσταναν τους Αμερικανούς έκαναν μαζί τους υποτιθέμενη συμφωνία για να στηριχθεί η υποψηφιότητα των ΗΠΑ.


Εκτός από απαγόρευση συμμετοχής στην ψηφοφορία, οι Αμαντού και Τεμάρι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πρόστιμο 7.400 ευρώ ο πρώτος και αποκλεισμό για έναν χρόνο και 3.700 ευρώ ο δεύτερος.

Παράλληλα, η FIFA έκρινε πως δεν υπήρχαν αποδείξεις στις καταγγελίες πως Ισπανία, Πορτογαλία και Κατάρ είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν επτά ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που διεκδικούν οι Ίβηρες και οι Άραβες αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία θα γίνει στη Ζυρίχη στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα υποψηφιοτήτων, ενώ 22 θα είναι τα μέλη της FIFA με δικαίωμα ψήφου.

Αγγλία, Ισπανία/Πορτογαλία, και Ολλανδία/Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Αθλητικά and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *