Απαγόρευση στους κινέζους στρατιώτες να διατηρούν ιστολόγια

Απαγόρευση στους κινέζους στρατιώτες να διατηρούν ιστολόγια

Απαγόρευση στους κινέζους στρατιώτες να διατηρούν ιστολόγια

Η Κίνα απαγόρευσε στους 2,3 εκατομμύρια στρατιώτες της να δημιουργούν ιστοτόπους ή να διατηρούν ιστολόγια επιβάλλοντας ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς στο Ίντερνετ, μετέδωσε χθες το πρακτορείο Νέα Κίνα.

«Οι στρατιώτες δεν μπορούν να διατηρούν ιστολόγια στο Ίντερνετ είτε το κάνουν ως στρατιώτες είτε όχι», δήλωσε ο Γουάν Λονγκ, πολιτικός επίτροπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο.

«Το ίντερνετ είναι περίπλοκο και πρέπει να προειδοποιούμε κατά των διαδικτυακών παγίδων», πρόσθεσε ο Λονγκ επισημαίνοντας τις ανησυχίες που όσον αφορά την «εμπιστευτικότητα» των στρατιωτικών υποθέσεων, πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Αυτή η απαγόρευση αναφέρεται στη νέα έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, του μεγαλύτερου στρατού στον κόσμο, και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου.

Η Κίνα έχει θεσπίσει ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας του Ίντερνετ που εμποδίζει την πρόσβαση σε κάποιους ιστότοπους ή λογοκρίνει το περιεχόμενο άλλων που το Πεκίνο θεωρεί απαράδεκτο, είτε πρόκειται για πορνογραφία είτε για πολιτική αντίθετη με αυτή της κυβέρνησης.

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *