Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση

Χωρίς προβλήματα διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση

Σχετικά ομαλά ξεκίνησε η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις 7 το πρωί. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ περίπου στις 9.30 το βράδυ και με δεδομένο ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων, θα υπάρξει η πρώτη εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα. Σε κάποια άλλα εκλογικά τμήματα επίσης δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Ωστόσο η ψηφοφορία ξεκίνησε με τη συνδρομή των υπολοίπων μελών που εμφανίστηκαν.

Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς. Στην Κοζάνη η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Οι κάτοικοι της Γαύδου διαμαρτύρονται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Κρήτη και ζητούν να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού. Οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστη η παραγωγή τους πριν από δύο χρόνια.

Δήλωση Κάρολου Παπούλια

Πολύ σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το θεσμό του “Καλλικράτη”. «Είναι ένας θεσμός που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Ιωάννινα. «Είναι μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό», τόνισε χαρακτηριστικά, ευχόμενος «καλή επιτυχία» σε όλους τους υποψηφίους.

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

Μήνυμα για σταθερότητα και ανάπτυξη για να συνεχισθεί η πορεία για τη σωτηρία της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τον «Καλλικράτη» όσο και για την πορεία της χώρας.

«Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον “Καλλικράτη”. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη, για πρώτη φορά, που θα αλλάξει τη ζωή του στην καθημερινότητα, θα φέρει κοντά υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη σε μια Ελλάδα καλύτερη, σε μια Ελλάδα δικαιότερη, σε μια Ελλάδα οικονομικά βιώσιμη. Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε τις μάχες, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες ως χώρα και ξέρω ότι μπορούμε. Η Ελλάδα μπορεί όλη μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο.

Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.

Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές απέχουν οι κάτοικοι του Βελβεντού Κοζάνης, της Γαύδου και οι μηλοπαραγωγοί του Τοιχιού Καστοριάς.

Ο Α. Σαμαράς στη συνέχεια έκανε την εξής δήλωση : «Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι».

«Θα νικήσει η κάλπη της Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος. «Οι πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μια Αυτοδιοίκηση που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, αλληλέγγυα στους πολίτες, ιδίως σε περίοδο κρίσης με την ασφυκτική παρουσία του Μνημονίου», είπε ο Φ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη και σε δήλωσή του κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη «την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

«Σήμερα, ο ελληνικός λαός έχει μια μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση πως η κάλπη σήμερα θα αναδείξει τους πολιτικούς συσχετισμούς του νέου πολιτικού σκηνικού της νέας μεταπολίτευσης, από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάζει η ελπίδα.

«Ελπίδα είναι να έχουμε θετικές εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση για το λαό και την κοινωνία. Και αυτή την ευκαιρία ο ελληνικός λαός δεν θα την χάσει. Γιατί το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης είναι η προοπτική απεμπλοκής από το Μνημόνιο της εξάρτησης, της ομηρίας, της χρεοκοπίας, η προοπτική της οικονομικής ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της λαϊκής κυριαρχίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε χαρακτηριστικά πως «σήμερα είναι η μέρα που θα μετρηθούμε πόσοι Έλληνες σκέφτονται ελεύθερα και ψηφίζουν κατά συνείδηση και πόσοι προσερχόμεθα στην κάλπη πιεζόμενοι από φοβικά, εκβιαστικά διλήμματα».

«Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι είναι αυτοί που επενδύουν στο σεβασμό και την ελευθερία και λιγότερο στον εκβιασμό. Από αύριο ξεκινά μια νέα μέρα για τη μεταπολίτευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Κάλεσμα στο λαό να μην φοβηθεί από «τους εκβιασμούς και τα φοβικά διλήμματα» απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. «Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του εργαζόμενου λαού απέναντι στους εκβιασμούς και στα φοβικά διλήμματα», τόνισε η κ.Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι ο λαός θα πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Δηλώσεις υποψηφίων

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων

«Σήμερα είναι μια νέα αφετηρία», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα, όπου ψήφισε.

«Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ανακουφίσει τους πολίτες από τα προβλήματά τους και να ενισχύσει τους νέους», είπε. Ο Γ. Καμίνης προέτρεψε επίσης τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Νικήτας Κακλαμάνης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, είπε ότι «μεγάλη πρωταγωνίστρια σήμερα είναι η Αθήνα. Οι πολίτες της πόλης ψηφίζουν για μια Αθήνα με μεγάλη ασφάλεια, ανάπτυξη και πολιτισμό».

Στο 12ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών ψήφισε λίγο μετά τις 10:00 ο Βασίλης Κικίλιας.
«Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε», δήλωσε ο Β. Κικίλιας τονίζοντας ότι οι πολίτες στέλνουν μήνυμα ανάπτυξης και ελπίδας κόντρα στο μνημόνιο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σημείωσε ότι οι εκλογές διεξάγονται με ηρεμία και πρόσθεσε «ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά».

«Ελπίζω απόψε, μαζί με μένα να σχηματιστεί μια ισχυρή δημοτική πλειοψηφία και να απαλλαγούμε απ’ ό,τι ρυπαίνει τον Πειραιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά», τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνοντας πως ήρθε η ώρα «να δώσουμε στον Πειραιά τη λάμψη που έχει στερηθεί».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Δημαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στις 11:30, στο 117ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, στον Νέο Κόσμο, δήλωσε «η σημερινή μέρα είναι μια σπουδαία μέρα και πρέπει να ακούσουμε τη φωνή των πολιτών μας και το βράδυ, ψύχραιμα, νηφάλια και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, να δούμε τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα. Θέλω, όμως, να τονίσω ότι όλοι είμαστε πατριώτες».

«Ο περήφανος και αξιοπρεπής λαός του λεκανοπεδίου ούτε εκβιάζεται ούτε χειραγωγείται. Θα ψηφίσει περήφανα και ελεύθερα. Θα καταδικάσει την κυβέρνηση της υποτέλειας που παρέδωσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην τρόικα. Θα καταδικάσει τα δυο μεγάλα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Θα καταδικάσει όλους εκείνους που ψήφισαν το μνημόνιο και ήταν παρόν στο μνημόνιο», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος. Πρόσθεσε επίσης «μηνύματα θα πάρουμε όλοι μας. Το μόνο σίγουρο θα είναι ότι με τις εκλογές τις σημερινές μπαίνουμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και κοινωνικές ανακατατάξεις».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέκος Αλαβάνος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ανέφερε ότι «σήμερα γίνεται η αρχή» και ότι «η νεολαία και ο λαός μπορούν να φέρουν ξανά την αισιοδοξία στην Ελλάδα».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να μην υποκύψει στα διλήμματα», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης. Κάλεσε επίσης το λαό να περάσει στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας ότι «το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε μετά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ξεκινήσει αυτή η αντεπίθεση».

«Να μην υποκύψει ο ελληνικός λαός στα εκβιαστικά διλήμματα, που θα χειροτερέψουν τη ζωή του», κάλεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός. Τόνισε επίσης ότι «η χώρα χρειάζεται ένα ευνοϊκότερο πολιτικό σχεδιασμό».

«Ο Πειραιάς αποφασίζει σήμερα να αλλάξει ρότα», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μίχας. «Ο λαός υπογράφει με την ψήφο του μια συμφωνία για το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Μια από τις βασικές προτεραιότητες της συμφωνίας είναι η επιχείρηση καθαριότητας”, είπε ο Γ. Μίχας. Το μεγάλο λιμάνι, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει λιμάνι προορισμού, χώρος ελπίδας και απασχόλησης. «Οι πολίτες ξέρουν ποιος του στηρίζει», κατέληξε.

Στο 812ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Πρέπει να πάψουν κάποιοι να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό. Να προβάλουμε το ανθρώπινο αυτοδιοικητικό πρόσωπο και όχι το κομματικό. Τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να περιμένουν. Εμείς επί οκτώ χρόνια αγκαλιάσαμε την κοινωνία. Δύναμη μας είναι ο λαός και μόνο ο λαός» δήλωσε.

Στις Σέρρες άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε: «Συμμετέχουμε στη μάχη έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που επέλεξαν να μάχονται στην ελληνική περιφέρεια και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για το τελικό αποτέλεσμα που θα είναι θετικό, θα είναι νικηφόρο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τη μεταβίβαση εξουσιών από το κέντρο την περιφέρεια θετικά και ανταποκρίνονται με αυξημένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα αντίστοιχη με το μέγεθος του θεσμού».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του κ. Ψωμιάδη στο εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη, τη χαρακτήρισε ως έκφραση συγγνώμης προς το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας για την απρεπή συμπεριφορά του και πρόσθεσε: «Ελπίζω τη συγγνώμη να την εννοεί και να το θυμάται στο δημόσιο βίο του. Είναι σημαντικό να μην είναι ένα επικοινωνιακό τρικ σαν αυτά που μας έχει συνηθίσει γιατί αν πρόκειται περί αυτού ισχύει η λαϊκή ρήση που λέει ότι από τότε που εφευρέθηκε η συγγνώμη έχει χαθεί το φιλότιμο».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ για την Περιφέρεια Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε: «Όλοι μιλούν για την ελπίδα και ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Ψωμιάδης και οι αρχηγοί τους, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς. Εγώ αναρωτιέμαι ποια ελπίδα, αυτήν που δολοφόνησαν, αυτή που ουσιαστικά σκότωσαν με τις επιλογές τους; Εύχομαι μετά τις 7 το απόγευμα, μετά τη διαδικασία αυτή, να ανθήσει η ελπίδα επιτέλους και όλοι να έχουμε μια προοπτική για μια καλύτερη Ελλάδα».

Ο υποψήφιος με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, δήλωσε ότι «λόγω του νόμου που ίσχυσε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν έγινε εποικοδομητικός διάλογος για τις τοπικές κοινωνίες». «Σε κάθε περίπτωση», τόνισε, «σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα: με τη συμμετοχή μας εμείς οι Θεσσαλονικείς παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Και στέλνουμε και ένα άλλο μήνυμα ότι όσοι προσπάθησαν να διχάσουν και όσοι προσπάθησαν να στείλουν μηνύματα αμφίρροπα και αμφίβολα, θα πάρουν σήμερα την απάντησή τους. Ενωμένη η Θεσσαλονίκη απαντά σε όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Όποιος δίνει μάχες επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για μας».

Ο υποψήφιος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» που έχει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι σήμερα ψηφίζουμε για την επόμενη γενιά και δήλωσε πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πιστεύω ότι σήμερα, έτσι όπως ξημέρωσε μια καλή μέρα, θα είναι μέρα σημαδιακή για τη Θεσσαλονίκη Το νερό άρχισε να κυλάει στο αυλάκι και γίνεται ένα ποτάμι που δεν γυρνάει πίσω. Και πρέπει σήμερα όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη να γυρίσει επιτέλους σελίδα η Θεσσαλονίκη για να έχουμε μια ανάσα ζωής για αυτά τα παιδιά. Αυτά είναι που μετράνε. Εμείς τα κάναμε να μην πω τι. Τώρα πια ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η πόλη και είναι ώριμη, είναι έτοιμη. Το περιμένει. Καλή ψήφο σε όλους και καλή τύχη για την πόλη».

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Στην Πάτρα, σε κάποια εκλογικά τμήματα υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στην προσέλευση δικαστικών αντιπροσώπων, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος από τον συνδυασμό «Ενεργοί πολίτες – Οικολογία στην πράξη» Χρήστος Μάτης τόνισε: «Ανίκανες τοπικές διοικήσεις και διάφορες κεντρικές κυβερνήσεις έκαναν τη ζωή μας στην πόλη αβίωτη. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται σήμερα πράσινες λύσεις για να μπορέσει να γίνει μια πόλη για μας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων. Ξεκινάμε με την ψήφο μας σήμερα».

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε το πρωί στο 4ο Δημοτικό Σχολείο στη Σητεία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Πλακιωτάκης. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο δήλωσε «σήμερα, με τη συμμετοχή μας, αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας. Με τη δυναμική μας παρουσία στις κάλπες παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο αθηνοκεντρικό κράτος, το οποίο μας στερεί όσα μας αξίζουν. Δεν είμαστε δεδομένοι και δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να αρκούμαστε σε πολιτικές ελεημοσύνης. Απαιτούμε να μας σεβαστούν και να πάρουμε όσα δικαιούμαστε. Η 7η Νοεμβρίου είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη και τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Είναι μια ευκαιρία για διεκδίκηση και έργα. Είναι το τέλος σε πολιτικές προεκλογικών μπαλκονιών. Είναι η δική μας ημέρα. Γιατί η Κρήτη μάς χρειάζεται. Γιατί η Κρήτη μάς ενώνει. Σήμερα ψηφίζουμε για την Κρήτη».

Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Μάχη για την Κρήτη» Δημήτρης Γιαννουλάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 11ο εκλογικό τμήμα, στο 5ο λύκειο. Σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία δήλωσε, «σήμερα είναι η κορυφαία ημέρα της δημοκρατίας. Σήμερα θα μιλήσει ο λαός και θα αποφασίσει για όλους μας, στέλνοντας τα μηνύματά του. Είμαι αισιόδοξος για το βράδυ, βάσει και των μηνυμάτων που λαμβάνουμε, αλλά και της προσπάθειας και της δουλειάς που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας εμπιστευτεί και να ψηφίσει με νηφαλιότητα, μην υποκύπτοντας σε εκβιασμούς η ψευτοδιλήμματα».

Στο 1ο δημοτικό σχολείο των Αρχανών ψήφισε το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε εκλογικά κέντρα και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε είπε «σήμερα η Κρήτη, ο ελληνικός λαός γενικότερα, ψηφίζει και εγκρίνει τις μεγάλες αλλαγές του “Καλλικράτη” και την πρώτη αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Σήμερα οι συμπατριώτες μας σε ολόκληρη την Κρήτη ψηφίζουν και εγκρίνουν τον συνδυασμό “Κρήτη Πρώτη Δύναμη” και το πρόγραμμά μας για μία Κρήτη του συγκρητισμού, της ισόρροπης ανάπτυξης, που θα αποτελέσει κέντρο έρευνας, οικονομίας και πολιτισμού στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και γενικότερα στην Ευρώπη».

Στο 361ο εκλογικό τμήμα στο 6ο γυμνάσιο Ηρακλείου ψήφισε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στέλιος Ορφανός. Σε δήλωσή του υπογράμμισε, «στην εξέλιξη της ψηφοφορίας φαίνεται ότι τα εκβιαστικά διλήμματα όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά εξόργισαν περισσότερο τον κόσμο και θα το δείξει η κάλπη. Υπολογίζουμε πως το μήνυμα που θα βγει δεν θα επιτρέψει σε κανένα να ισχυριστεί ότι ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα κατάσταση».

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *