Δέσμευση Ομπάμα για την τιμή της βενζίνης

Δέσμευση Ομπάμα για την τιμή της βενζίνης

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου άμεσης παράδοσης που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές προκαλούνται από την αβεβαιότητα και από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης παγκόσμια ανάπτυξη, παρά από την έλλειψη της προσφοράς, που απορρέει από τη λιβυκή κρίση. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει η κυβέρνησή του να αυξηθεί στα πρατήρια υπερβολικά η τιμή της βενζίνης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα αρνήθηκε να προβλέψει, σε τι ποσοστό θα επηρεάσει τις τιμές του προϊόντος η αποδέσμευση ποσοτήτων πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, υπήρξε όμως κατηγορηματικός ότι με τις ποσότητες που ενδεχομένως θα αποδεσμευτούν, θα διορθωθούν ανωμαλίες στον ομαλό εφοδιασμό της βορειοαμερικανικής αγοράς. Παραδέχθηκε συγχρόνως ότι η αναταραχή στη Βόρεια Αφρική και στην Μέση Ανατολή επιτείνουν την αβεβαιότητα.

Τέλος, αναφερόμενος στον καταρτιζόμενο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό του 2012 ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι οι διαβουλεύσεις γιά το ζήτημα μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων ενδέχεται να ξεπεράσουν το συμφωνηθέν όριο της 18ης Μαρτίου. «Θα χρειαστεί πιθανότατα μεγαλύτερος χρόνος γιά να γεφυρωθούν οι διαφωνίες των δύο πλευρών», σημείωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *