Μεγάλοι καλλιτέχνες στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα προστατεύει και θα συντηρεί αυτές τις δισκογραφικές δουλειές

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα προστατεύει και θα συντηρεί αυτές τις δισκογραφικές δουλειές

Οι R.E.M., ο Tupac Shakur και η Patti Smith είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν μια θέση στην «Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου Εθνικού Μητρώου Δισκογραφίας».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η βιβλιοθήκη αυτή διατηρεί δουλειές με σημαντική κουλτούρα ιστορική και αισθητική των τελευταίων 10 χρόνων. Οι επιλογές της φετινής χρονιάς, είναι τραγούδια και άλμπουμ από το 1913 έως το 1995.

Από τα πιο γνωστά τραγούδια της λίστας είναι το «Radio Free Europe» του 1981 των REM, από το 1975 ξεχωρίζει το άλμπουμ της Patti Smith με τίτλο «Horses» και από τον Tupac Shakur το τραγούδι «Dear Mama» του 1995.

Άλλες συμμετοχές είναι το άλμπουμ του Willie Nelson της χρονιάς του 1975 με τίτλο «Red Headed Stranger» και το single «Tutti Frutti» του Little Richard του 1955.

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου θα προστατεύει και θα συντηρεί αυτές τις δισκογραφικές δουλειές, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμες στο Αμερικάνικο κοινό.

Πηγή: rockfm.gr

Posted in Μουσική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *