Μη βιώσιμο παραμένει το ελληνικό χρέος

Μη βιώσιμο παραμένει το ελληνικό χρέος

Μη βιώσιμο παραμένει το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody΄s Investors Service, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα είναι απίθανο να καταφέρει να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς αποκλίσεις.

Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε αργά την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της, η Moody΄s τονίζει πως η επαναγορά ομολόγων που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου είναι προσωρινή ανακούφιση για την Ελλάδα.

Η μακροπρόθεσμη λύση πρέπει να συνεπάγεται την συμμετοχή μεγάλων ιδρυμάτων που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα οποία θα υποστούν ζημιές στην αρχική αξία των δανείων, σημειώνει η Moody΄s.

Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει πως δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς της στόχους, δεδομένου ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν ληφθεί έχουν «δυσμενείς επιπτώσεις» στην οικονομία.

«Εκτιμούμε πως η οικονομία θα συρρικνωθεί 4,2% το 2013, σημειώνοντας τον έκτο διαδοχικό χρόνο ύφεσης, εμποδίζοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να διορθώσει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες», αναφέρει η Moody΄s.

Πηγή:capital.gr

Posted in Διεθνή, Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *