Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου – Σαμαρά

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά

Επτά στους δέκα αποδοκιμάζουν Παπανδρέου - Σαμαρά

Επτά στους δέκα Έλληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ η πλειονότητα των ερωτηθέντων (52,7%) θεωρεί θετικό το γεγονός ότι υπάρχει οικονομικός έλεγχος από την τρόικα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής .

Ειδικότερα, οι πολίτες απάντησαν «αποδοκιμάζω» και «μάλλον αποδοκιμάζω» σε ποσοστό 72,2% για το έργο του πρωθυπουργού. Οριακά υψηλότερο (73%) είναι το αντίστοιχο ποσοστό για το έργο του κ. Σαμαρά.

Επίσης, το 44,4% των πολιτών προτιμά «οικουμενική κυβέρνηση».

Επιπλέον, το 88% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για τον ελληνικό δημόσιο τομέα και το 65% πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να τον εξυγιάνει τα επόμενα χρόνια. Συντριπτικά είναι τα ποσοστά όσων πιστεύουν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις μερικώς ή εξ ολοκλήρου.

Τέλος, στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει, για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και να μειωθούν το έλλειμμα και το χρέος, το 25,4% απαντά «μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *